
Máte radi morčacie mäso? Tu je ďalší rýchly a zdravý recept pre Vás.
Na prípravu potrebujeme:
- morčacie prsia
- kokosové mlieko
- green curry pasta
- kurkuma
- zelene struky fazuľky
Príloha: cvikla, zemiaky, cesnak
Čas prípravy: 25 min
Postup: Mäso nakrájame na menšie kocky. Kokosove mlieko necháme zovrieť, pridáme 1 PL Green pasty a 2 ČL kurkumy a mäso. Varíme 10 min, kým sa mäso zatvorí a zmäkne, dlhšie nie. Zeleninu (cviklu, zemiaky) ošúpeme, nakrájame na menšie časti, polejeme olivovým olejom, posypeme rascou a himalájskou soľou. Pečieme na plechu cca 20- 25 min, podľa toho ako tvrdú chceme mať cviklu. Môj typ je do chrumkava.
Podávame na liste väčšieho hlávkového šalátu + príloha. Variantou môže byť ryža alebo kuskus.
Prajem Vám dobrú chuť!