Thajské morčacie mäso

Máte radi morčacie mäso? Tu je ďalší rýchly a zdravý recept pre Vás.

Na prípravu potrebujeme:

  • morčacie prsia
  • kokosové mlieko
  • green curry pasta
  • kurkuma
  • zelene struky fazuľky

Príloha: cvikla, zemiaky, cesnak

Čas prípravy: 25 min

Postup: Mäso nakrájame na menšie kocky. Kokosove mlieko necháme zovrieť, pridáme 1 PL Green pasty a 2 ČL kurkumy a mäso. Varíme 10 min, kým sa mäso zatvorí a zmäkne, dlhšie nie. Zeleninu (cviklu, zemiaky) ošúpeme, nakrájame na menšie časti, polejeme olivovým olejom, posypeme rascou a himalájskou soľou. Pečieme na plechu cca 20- 25 min, podľa toho ako tvrdú chceme mať cviklu. Môj typ je do chrumkava.

Podávame na liste väčšieho hlávkového šalátu + príloha. Variantou môže byť ryža alebo kuskus.

Prajem Vám dobrú chuť!

 

Kategória článku: 
recepty