
Čím viac antioxidantov obsahuje Vaša strava,tým je Vaše telo lepšie odolné a chránené pred chemikáliami z prostredia, ktoré nemôžeme ovládať a tým ani zmeniť. Ale...čím farebnejšie sa stravujete,tým viac antioxidantov konzumujete.
Snažte sa každý deň jesť vo farbách dúhy...
Biela - Jablká, bambusové výhonky, karfiol, pór, dyňa, biela reďkovka, zeler, špargľa
Oranžová - Tekvica, mrkva, mango, mandarinky, pomaranč, sladké zemiaky(batáty)
Červená - Goji, grepfruit, granátové jablko, červená paprika, paradajky, jahody, melón
Žltá - Banán, kukurica, citróny, ananás
Modrá - fialová - Acai, cvikla, černice, čierne ríbezle, čučoriedky, slivky, červená kapusta
Zelená - Avokádo, brokolica, kel, ružičkový kel, cuketa, uhorka, zelená fazuľka, limetky, šalát, hrach, rukola, riasy špenát...