
Potrebujeme:
- batát (sladký zemiak), zemiak, cvikla 8 ks dokopy,
- rozpustený kokosový olej 1 PL,
- olivový olej 1 ČL,
- sušené oregano 1 ČL,
- mleté čierne korenie 1 ČL,
- Cesnak strúčik, 2 ks
Postup :
Umyjete batáty, zemiaky a cviklu pod tečúcou studenou vodou. Cviklu ošúpete, batáty a zemiaky ( ak sú skoré) nechávame v šupke. Všetky suroviny nakrájate na kolieska o veľkosti do 1cm. V miske si zmiešate rozpustený kokosový olej, olivový olej, rozpučený cesnak, bylinky, korenie, šťavu z citróna a soľ. Medzitým si predhrejte rúru na 200- 220 stupňov a na plech rozložte papier na pečenie, na ktorý potom vysypete z misky pripravené a ochutené suroviny. Pečieme podľa mäkkosti cvikly, cca do 20 min. v teplovzdušnej rúre. Podávame s jogurtovou omáčkou s kôprom, do ktorej môžeme pridať kúsky jarnej cibuľky, cesnak alebo iné koreniny...