Pečené batáty

Potrebujeme:

  • batát (sladký zemiak), zemiak, cvikla 8 ks  dokopy,
  • rozpustený kokosový olej 1 PL,
  • olivový olej 1 ČL,
  • sušené oregano 1 ČL,
  • mleté čierne korenie 1 ČL,
  • Cesnak  strúčik, 2 ks

Postup :
Umyjete  batáty, zemiaky a cviklu pod tečúcou studenou vodou. Cviklu ošúpete, batáty a zemiaky ( ak sú skoré) nechávame v šupke. Všetky suroviny  nakrájate na kolieska o veľkosti do 1cm. V miske si zmiešate rozpustený kokosový olej, olivový olej, rozpučený cesnak, bylinky, korenie, šťavu z citróna a soľ. Medzitým si predhrejte rúru  na 200- 220 stupňov a na plech rozložte papier na pečenie, na ktorý potom vysypete z misky pripravené a ochutené suroviny. Pečieme podľa mäkkosti cvikly, cca  do 20 min. v teplovzdušnej rúre. Podávame s jogurtovou omáčkou s kôprom, do ktorej môžeme pridať kúsky jarnej cibuľky, cesnak alebo iné koreniny...

 

Kategória článku: 
recepty