Potrebujeme:
- mrazený hrášok 1 bal. ( 450 g ),
- zeleninový vývar 2 šálky,
- najemno nakrájaná cibuľka 1 ks,
- strúčik cesnaku 2ks,
- mleté čierne korenie 1 ČL,
- Soľ himalájska alebo morská,
- olivový olej 1 PL
Postup:
V hrnci som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájanú cibuľu a zľahka opiekla. Následne som do hrnca vyliala zeleninový vývar, celé strúčiky cesnaku, dochutila soľou, čiernym korením a priviedla k varu. Potom som pridala hrášok. Ak hrášok začal vrieť, stíšila som plameň na minimum a varila domäkka, cca 10-12 minút. Keď bol hrášok uvarený, zmes som vymixovala ponorným mixérom dohladka. Servírujeme s tempehom alebo lososom . V prípade potreby zahustíme hraškou ( bezlepková hrášková zmes)
Kategória článku:
recepty