Hustá hrášková polievka

Potrebujeme:

  • mrazený hrášok  1 bal. ( 450 g ),
  • zeleninový vývar  2  šálky,
  • najemno  nakrájaná cibuľka   1 ks,
  • strúčik cesnaku  2ks,
  • mleté čierne korenie 1 ČL,
  • Soľ himalájska alebo morská,
  • olivový olej  1 PL

Postup:
V hrnci som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájanú cibuľu a zľahka opiekla. Následne som do hrnca vyliala zeleninový vývar, celé strúčiky cesnaku, dochutila soľou, čiernym korením a priviedla k varu. Potom som pridala hrášok. Ak hrášok začal vrieť, stíšila som plameň na minimum a varila domäkka, cca 10-12 minút. Keď bol hrášok uvarený, zmes som vymixovala ponorným mixérom dohladka. Servírujeme s  tempehom  alebo lososom . V prípade potreby zahustíme hraškou ( bezlepková hrášková zmes)
 

Kategória článku: 
recepty